keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Paska reissu mutta tulipa tehtyä

Meillä on vihdoin nimijuhlat ens sunnuntaina. Koska en mahdu lantion ja tissien leviämisen takia mihinkään kaapissa oleviin asuihin, oon muutamana iltana koittanu ettiä jotain kaupungilta. En edes alota nyt vuodattamaan sitä tuskaa, mitä shoppailu "omituisella" kropalla mulle tuottaa. Mutta sanompa vaan, että eilisiltanen shoppausreissu oli siinä mielessä yllättävän paska reissu, että kun palasin kotiin, mulle alkoi nousta hyttysen piston näköisiä punaisia paukamia. Yöllä kahden maissa heräsin ihan helvetilliseen kutkaan, ja kun menin vessaan ja vilkasin itteäni peilistä, melkein kiljaisin. Olin IHAN kauttaaltaan täynnä koholla olevia punaisia laikkuja, joita kutitti ihan saatanasti (excuse my French). Ilmeisesti jossain vaatteessa oli sellaista tärkkiä tai vastaavaa tehtaan jäljiltä, että reagoin siihen noin. En oo mitään allergista tyyppiä noin muuten, joten hitusen yllätti.

Menin ensi hätään suihkuun, joka ei auttanut mitään. Sitten herätin Miehen ja käskin sen ettiä kaikki mahdolliset paikat, että löytyiskö antihistamiiniä. Joku arviolta 3 vuotta vanha liuskan jämä löytyi, mutta netistä kaivamistani ohjeista kävi ilmi, että imetyksen aikana on vältettävä. Meinasin tulla hulluksi, koska olin valmis raapimaan itteltäni ihon irti.

Sitten keksin, että on olemassa joku terveyspuhelin, ja pienen surffauksen jälkeen sellainen löytyikin: (09) 10023
"Terveysneuvonta palveluun (09) 10023 voi soittaa aina kun tarvitset tietoa terveyspalveluista tai sairauksien hoito-ohjeita. (09) 10023 vastaa joka päivä 24 h, ammattitaidolla ja luottamuksellisesti. Puhelun hinta on operaattorin perimä maksu + paikallispuhelun hinta. Puhelusta ei peritä erillistä palvelumaksua. Terveyspalvelun hoitajat ovat kokeneita sairaanhoitajia ja terveydenhoitajia ja palvelua annetaan myös ruotsiksi ja englanniksi."

Siellä vastasi sairaanhoitaja, joka sanoi, että tosiaan imettää ei saa 24 tuntiin, jos vetää antihistamiiniä. Mutta jos vaan pystyn olemaan, niin ilman lääkkeitä allergiset reaktiot yleensä menee ohi vuorokaudessa.

Noh, päätin sitten ottaa antihistamiiniä. Mies palasi nukkumaan, ja minä jäin olkkariin kattomaan läppäriltä uusia Entouragen jaksoja, koska oli pakko saada jotain tekemistä, joka vie mielen pois kutkasta. Noin tunnin päästä alkoi kutina vähän hellittää ja päätin mennä takas sänkyyn.

Tänä aamuna oli kutina poissa mutta paukamista jäljellä punertavia laikkuja pitkin kehoa. Pakon alla tehdystä shoppailureissusta (from hell) jäi käteen yksi siedettävä yläosa, joka menee kaapissa olevien mustien suorien housujen (äitiysmalli resoreineen kaikkineen) kanssa, jos en mitään muuta enää löydä. Terveyspuhelimesta jäi sen sijaan loistava fiilis. Ihan mahtavaa, että on tollanen puhelin ympäri vuorokauden, ettei tartte ruveta soittelemaan jonnekin päivystykseen. Voisin kuvitella, että Saiman kanssa tulee vielä jossain vaiheessa tilanne, että täytyy saada joku ammattilaisen mielipide, ennen kuin lähden roudaamaan sitä Mehiläiseen. Vaikka vakuutus Saimalla onkin, ei ehkä oo ihan ykköstä lähteä kiikuttamaan lasta lääkäriin.

2 kommenttia:

Silverthorne kirjoitti...

Miten sen imetyksen kavi? Jai vaivaamaan. :)

Aliisa kirjoitti...

No päivän sitten syötin pullosta Tuttelia ja pumppailin tissejä (lähes) samaa tahtia ja kaadoin lavuaariin. Hikistä hommaa.

Blog Widget by LinkWithin