maanantai 12. tammikuuta 2009

Toipuminen, osa 2

Saima koisii kantoliinassa, joten koitan kirjotella jotain, mitä jäi sanomatta viimeksi. (Mulla on pahalaatuinen äitiysdementia, joten luultavasti jää sanomatta paljon joka tapauksessa, vaikka kirjottaisin joka päivä.)

Maha palautui aivan uskomattoman nopeasti. Seuraavat kuvat otin vessan peilin kautta 27.11. eli 10 päivää synnytyksestä:


Kiloja tuli raskauden aikana 13, joista 8 jäi laitokselle. Tällä hetkellä on jäljellä vielä 3 kiloa, mutta niistä luultavasti osa tisseissä. Kuvaan verrattuna mahanahka on kiristynyt entisestään, mutta toi pystyviiva on edelleen jäljellä. Kaipa se kuitenkin jossain vaiheessa häviää.

Omituista on se, että mitkään mahattomana käytetyt housut ei mee jalkaan eikä juuri mitkään kengätkään. Myöskään sormuksia on aivan mahdoton tunkea nivelen ohi. Ja mulla ei ihan satavarmasti oo mitään turvotusta, koska jalkapöydästä luutkin näkyy oikein hyvin. Eli ilmeisesti nivelet on jotenkin niin löystyneet, että jalka on leveämpi ja ilmeisesti myös lantio. Kun housut ei oo siis sillä tavalla pinkeät kuin kolme kiloa lihottua voisi olla, vaan ne on lantiosta niin ahtaat, että napin ja rei'än väliin jää monta senttiä rakoa! Ihan uskomatonta. Käytän siis edelleen äitiysfarkkuja, joiden maharesori yltää nyt tisseihin asti, heh. :)

Alapääosastosta vielä sen verran, että peräpukamia pullahteli synnytyksessä kuin sieniä sateella. Oli vähän erikoinen näky se peräpuoli, mutta nyt jotenkin täysin ihmeellisesti suurin osa niistä pukamista on kadonnut. En oo käyttäny mitään voiteita enkä muutenkaan tehnyt elettäkään niitten häivyttämiseksi. Tällä hetkellä pylly on kutakuinkin sellainen kuin ennenkin, joten enpä jaksa tästä sen enempää huolta kantaa.

Yleisesti ottaen olen omasta mielestäni täysin fyysisesti toipunut. Ainoa ongelma on noi housut ja kengät ja sormuksetkin tietty. Kuulin jostain, että imetyksen loputtua jalka saattaa palata ennalleen. Ehkäpä silloin myös lantio palautuu edes vähän takaisinpäin. On nimittäin aika ankeeta, jos joudun uusimaan koko vaatevaraston vyötäröstä alaspäin... Ja en aio rynnätä vielä isontamaan sormuksiakaan vaan oottelen vielä hetken.

No eipä muuta. Palaan asiaan, kun kerkiän.

2 kommenttia:

Marjaana kirjoitti...

Sulla on kyllä vatsa palautunut aivan uskomattomasti. Oliko sulla ennen raskautta kuinka hyvät vatsalihakset, et onko sellasella vaikutusta asiaan?

Mulla ystävällä oli synnytyksen jälkeen samanlainen ongelma kenkien kanssa. Mitkään vanhat kengät eivät suostuneet mahtumaan jalkaan. Hänellä asia kuitenkin tuntui liittyvän hormoneihin, sillä ensimmäisten kuukautisten ensimmäisenä päivänä jalka tuntui palautuvan ja vanhat kengät menivät jälleen jalkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Oi tuot ihanaa toivoa muille kolmikymppisille uskomattoman nopeasti ja hienosti palautuneen masusi kanssa. Eli että ainoa vaihtoehto ei olekaan iso pömppis vielä 6kk synnytyksen jälkeen.

Blog Widget by LinkWithin