sunnuntai 16. marraskuuta 2008

Väliaikatietoja

RV 39+4

No niin, klo 3.25 heräsin kunnon supistukseen. Koska samalla tuntui pissahätä, vaelsin vessaan. Ja siellä sitten paperiin jäikin vaaleanpunaista limaa eli ilmeisesti kyse oli nyt siitä ns. limatulpasta. Makoilin vartin sängyssä, ja tuli seuraava supistus. Ja 7 minuutin päästä sitä seuraava. Sitten herätin Miehen.

Nyt näitä on tullut 4 - 9 minuutin välein yli tunti. Mies jo pakkasi The Kassi -listan perusteella laukun ja meni itse suihkuun. Mulla on ihan karsea nälkä, joten laitoin äsken paahtimeen palan joululimppua, jonka kohta syön.

Supistuksissa on nyt selvästi eroa aiempiin. Kipu alkaa selvästi (itse asiassa kevyellä kakkahädän tunteella!) ja on aaltomainen. Kellon mukaan aalto kestää noin minuutin. Sillä on siis selvästi alku ja loppu. Maha jää kovaksi vielä sen jälkeenkin muutamaksi minuutiksi, mutta kipu selvästi alkaa ja loppuu ja sen jälkeen ei tunnu mitään. Ja kivun suuruus on tällä hetkellä pahan menkkakipukrampin luokkaa, joten ei todellakaan mitään kestämätöntä. Tosin mukavin asento on mennä kontilleen ja roikottaa mahaa mahdollisimman rentona.

Että tällasia väliaikatietoja. Jos musta ei kuulu seuraavaan muutamaan tuntiin, niin voitte olettaa mun lähteneen Naistenklinikalle.

Hihii, tuleeko meille sunnuntaityttö! :)

EDIT klo 8.30: No nyt supistuksia on tullut jo 5 tuntia, mutta supistusten väli on vaihdellut 4 ja 11 minuutin välissä. Viimeisen tunnin ajan on tullut vain 10 minsan välein, mutta kivut ovat voimistuneet kovasti. Nyt täällä arvotaan, että pitäiskö lähteä, vaikka väli on harventunut. Toisaalta kuitenkin säännöllisiä on ollut jo 5 tuntia. Aargh.

EDIT klo 12.40: Soitin uudestaan Naikkarille klo 8.30 edellisen päivityksen jälkeen. Sanoivat, että pysyttelen vaan kotona ja seurailen. Että saa kyllä tulla, mikäli haluaa kivunlievitystä tai tulee muuten epävarma olo kotona. Mutta että olis nyt hyvä saada vähän nukuttua edes jotain mikrounia, koska "ens yö on sitte varmaan se sun synnytysyö". Ja kuulemma ei kannata koittaa edistää hommaa kävelemällä tai pesemällä ikkunoita (hehe), että kaikki tapahtuu joka tapauksessa ja tärkeämpää olis levätä.
Seuraava supistus tuli 8.52 ja sitten olikin tunnin(!) tauko. Ja sen jälkeen on tullut suppareita 20 - 30 min välein, mutta ne on kestäneet paljon kauemmin (1,5 - 3 min) ja olleet tosi paljon kipeämpiä kuin aiemmin. Noh, oonpa saanu vähän nukuttua. Mutta pikkasen jotenkin nyt turhauttaa tämä, että tahti tälleen hiipu. Mutta uskottava varmaan on, että homma on kuitenkin lähtenyt käyntiin, että tuskin tässä nyt mihinkään keskiviikkoon tarttee ootella. Nyt täällä kotosalla vaan oleillaan, katellaan telsua, vähän syödään ja odotellaan. Sitä vaaleanpunasta limaakin tuli muuten jossain välissä taas lisää.
Huomio muuten asennon merkityksestä: Selällään makaaminen supistuksen aikana moninkertaistaa supistuskivun! Kun siitä kippaa ittensä kontilleen, on ero kuin yöllä ja päivällä. Jos mun jostain syystä olis pakko maata selällään, niin olisin jo ajat sitten tarvinnut jotain kivunlievitystä. Tolleen kontallaan riittää se, että Mies hieroo alaselkää ja itte koittaa "roikottaa" mahaa ja samalla vähän heiluttelee lantiota. Parhaiten mun liikehdintää kuvannee se, että "nostan pyrstön pystyyn" ja sitten "heiluttelen häntää". :)


EDIT klo 19.30: No nyt rupes tiputtelemaan jo lapsivettäkin. Soitin Naikkarille ja sanoivat, että voisin tulla näyttäytyyn, että ei heillä oo siellä ruuhkaa. Suppareiden väli edelleen 20 - 30 min mutta kesto jopa yli 2 min ja kipu jo aika reilua, joten kuulemma ihan hyvä tulla näyttämään.
Mutta mitä ihmettä mää teen tän lapsiveden kanssa? Mies toi mulle vessaan pienen pyyhkeen, jonka tungin nyt housuihin, koska tätä valuu KOKO AJAN silleen tip-tip-liru-liru-tip-tip. Noh, joka tapauksessa nyt siis lähdetään tästä, että morjens. Voi olla, että palaan vielä takasin tänään, tai sitten en. Pitäkää peukkuja. IIIIIIIK.

11 kommenttia:

Tahruska kirjoitti...

Iiikkk! Tsemppiä kovasti päivän koitoksiin, jos päätätte lähteä sinne synnärille vauvanhakuun! Sunnuntaivauvat ovat oikein ihania. Onnea matkaan!

orava kirjoitti...

Hui olkoon, lupaavalta kuulostaa! Kovasti paljon tsemppiä tulevaan koitokseen!

-S- kirjoitti...

Tsemppiä ja voimia! Jännityksellä tuloksia odotellen..

nauris kirjoitti...

tsemppiä aliisa!!! Mulla täällä on ihan itku silmässä. Käärö voi olla teidän ihasteltavana jo tänään!!!

Elinainen kirjoitti...

Huiiii... Hienoa hienoa!!! :D

ONNEA MATKAAN!

Silverthorne kirjoitti...

Iiik! Taalla pidetaan peukkuja. Hyvin se menee!!!

Marjaana kirjoitti...

Nyt rupes puolesta jännittämään. Jaksamista vikoihin koitoksiin :).

Anonyymi kirjoitti...

Taidatte olla jo matkalla, jaksuja loppurutistukseen!

(Tosin tuskinpa luet tätä ennen kuin kaikki on jo ohi, eipä ne lapsiveden mentyä ainakaan täällä päästä enää kotiin)

Halauksia Turusta

Jemma kirjoitti...

Voi, ei kuulosta yhtään väärältä hälytykseltä! Toivottavasti kaikki menee hienosti, voimia!

Anonyymi kirjoitti...

Voi mieletöntä! Täällä menee kylmiä väreitä ja jännittää niiin mukavalla tavalla teidän puolesta! Lämpöisiä ajatuksia upeaan seikkailuun! :-)
Hanna

Anniina kirjoitti...

Upeeta, mahtavaa, ihanaa!! Ties mitkä mahtaa olla tunnelmat juuri tällä hetkellä, mutta oletan että synnärillä olette. Toivon mukaan pian kuullaan teistä :) Onnea!

Blog Widget by LinkWithin