torstai 23. lokakuuta 2008

Viimeinen neuvolalääkäri

RV 36+1

Tänään oli kolmas normaali neuvolalääkäri. Mullahan niitä ylimääräsiä tsekkauksia on kyllä ollut useampi, mutta tää oli se virallinen loppuraskauden lääkäri. Suorastaan MAHETSUJA uutisia:
- kohdunkaula lyhentynyt kolmesta sentistä yhteen senttiin
- kohdunkaula on pehmeä, mutta kuitenkin vielä kiinni
- pää on laskeutunut ja täysin kiinnittynyt

Mahamitta oli 34,5 cm eli puoli senttiä enemmän kuin viime viikolla. Pyöriäisen syke n. 150 ja liikkeitä niin paljon, että lääkäriäkin nauratti. Yhtäkkiä oikeaan kylkeen työntyi "sarvi", kun kickboxer-norppa koitti työntää jalan siitä suoraan läpi. Kohtu meinasi supistella vähän väliä. Lääkäri sanoikin itse asiassa kahteen eri otteeseen, että tää voi kyllä tulla täältä vähän aikaisemminkin. Ja lopussa sanoi, että ei tarvi ihmetellä, jos jotain alkaa tapahtua jo piankin, että ihan valmis lapsihan tää kuitenkin jo on.

OISPA SIISTIÄ!!! Meikä on AIVAN kypsä tän puolipallon raahaamiseen, närästykseen, unenpuutteeseen ja jatkuviin tuskaisiin potkuihin ja supistuksiin. Esim. ens viikolla vois oikeinkin mielellään syntyä. :) Mutta ei mielellään vielä huomenna, kun koitan saada kirjotettua mun viimesen työjutun (yhen artikkelin) loppuun.

No jotta nää toiveet ei menis nyt ihan liian pikkutarkoiksi, niin ehkä päätoive olis, että joka tapauksessa syntyis VIIMEISTÄÄN laskettuna aikana mutta siis aiemminkin sopii tulla. Jos tässä menee vielä 6 viikkoa, niin tuun hulluksi ja luultavasti myös jo liikuntakyvyttömäksi. Olo on nimittäin niin valtava ja tuo päänuppikin painaa jo tosi "kivasti" lantioon. Ei tartte kävellä kuin pari sataa metriä, niin tuntuu, että on muuttunut ihmisestä ankaksi.

4 kommenttia:

Silverthorne kirjoitti...

Mita se kiinnittyminen tarkalleen siis tarkoittaa? Jos paa on kiinnittynyt lantioon pystyyko se vauva sitten viela kuitenkin siella mahassa liikkumaan "normaalisti"? Vai liikkuuko se vauvan ruumis, mutta paa ei? :)

Silverthorne kirjoitti...

Niin ja siis mahtavalta kuulostaa! En malttais enaa minakaan odottaa sitten millaan.

Koitahan jaksaa viela loppupaivat!

Aliisa kirjoitti...

Siis kyllä se kiinnittyminen tarkottaa juuri sitä, että pää todellakaan ei enää liiku. Eli nyt se napero ei pääse enää kääntymään perätilaan eikä edes vaihtamaan pyllyä toiselle puolelle vaan on ikään kuin "jumissa" pää alhaalla ja pylly mun vasemmalla kyljellä. Jalat tietenkin potkii vielä raivoisasti, joten mun oikea kylki on aivan hellänä. Ja kyllä se sitä pyllyäkin kykenee pullistelemaan, mutta enää ei siis pysty pyörähtämään minkään akselin ympäri.

Lumituuli kirjoitti...

kiitos kommentista, korjaan asian.

Blog Widget by LinkWithin