perjantai 31. lokakuuta 2008

Neuvolassa jälleen

RV 37+2

Kävin eilen torstaina taas pyörähtämässä neuvolassa:

pissassa ei proteiinia eikä glukoosia
hemoblogiini 123
verenpaine (sen kun paranee) 114/83
paino 84,6 kg (viikkonousu huimat 98 grammaa!)
turvotus + (elikkä on)
kohdunpohjan korkeus 35 cm (yläkäyrällä)
lapsivettä N (normaalisti)
syke +130 (eli kuuluu ja oli 130)
liikkeet ++ (eli sama riehunta jatkuu)
tarjonta RT (no ei se enää pääsekään kääntymään)
käsikopelolla tehty painoarvio 3200 - 3400 g (kuulemma erittäin keskikokoinen)

Norpan tilanne siis vakio, äidin myös. Painoa on mulla tullut alusta laskien nyt yhteensä 12,6 kg eli aivan normaaliin tahtiin. Vaikka turvotusta on tullut silmämääräisesti lisää, ei paino kuitenkaan oo noussut juuri yhtään. Syynä voi olla se, että kun aiemmin piti väijyä sitä vaanivaa ummetusta, niin viimeset pari viikkoa tilanne on ollut päinvastainen, kun melkein ripulilla mennään. Ilmeisesti joku suoliston oma-alotteinen tyhjennys käynnissä. Kuulemma sellaista voi lähestyvä synnytys aiheuttaa (jee!).

Terkkari sanoi, että oli oikein hämmästynyt, kun viimeviikkoisen lääkärin merkintöjen mukaan kohdunsuu oli jo pehmeä. Ja kun terkka kokeili, missä pää on, niin se sanoi sen olevan TODELLA alhaalla. Eli myös terkkarin mielestä on enemmän kuin todennäköistä, että ipana pullahtaa maailmaan ennen laskettua aikaa.

Tosta pään asemoinnista sen verran, että TIEDETÄÄN TIEDETÄÄN. On nimittäin suhteellisen hankalaa nousta esim. sohvalta ylös, kun tuntuu, että lantion sisällä on joku pallo. Ja niinhän siellä siis onkin - tytön pää. :) Tänään aamulla, kun nousin sängystä, tuntui huimaa painetta alapäässä. Vähän niinku kakka-, pieru- ja pissahätä olis yhtä aikaa (excuse my French). Kun menin ruokapöydän ääreen aamiaiselle, tuntui siltä, että suorastaan istuisi jonkun päällä!

Mulle tuli nyt sellaiset fiilikset, että tyttö syntyy ens viikon loppuun mennessä eli viimestään 9.11. Tää on ihan nyt tollanen hämärä etiäinen vaan, mutta kirjotampa nyt varuilta ylös kuitenkin. Pari päivää sitten näin muuten unta siitä, että oltiin synnyttämässä aamuyöllä ja siellä oli katonrajassa telkkari, josta seurattiin samalla Obaman ja McCainin ääntenlaskua. :D Jos toi toteutuis, niin synnytykseen ei olis enää kuin muutama päivä!

2 kommenttia:

Silverthorne kirjoitti...

No kun meikakin jotenkin jo kerkes ajatella, etta SE syntyy historiallisena vaalipaivana eli neljas marraskuuta. Aamuyollahan ne vauvat usein vissiin syntyy ja sulla olis mielenkiintoista suoraa ohjelmaa telkkarista seurattavana. :) Siina vaiheessa tosin saattaa olla, ettei vois vahempaa kiinnostaa jotkut vaalit!

Taalla USAssa on jotenkin historianhavinaa-tunnelma naiden vaalien takia. Niin neljas marraskuuta olis kiva synttaripaiva silla lailla.

Aliisa kirjoitti...

Aikaerohuomio: Vaalit on 4.11. mutta jos pääsisin synnyttämään ja seuraamaan tuloksen kehittymistä yhtä aikaa, olis syntymäpäivä 5.11.

Blog Widget by LinkWithin