perjantai 31. lokakuuta 2008

The Kassi

RV 37+2

Sitä synnytyslaukkua ei oo pakattu, kun tuntuu, että sinne on tosi vaikea laittaa vaikeeksi mitään kamaa, kun niitä tarttee kuitenkin koko ajan. Jääkaapin oveen laitettiin pari viikkoa sitten kuitenkin lista, johon on vähän väliä lisäilty juttuja. Miehen vastuulla on h-hetken koittaessa kerätä kaikki The Kassi -listassa olevat tavarat ja pakata ne.

Tällä hetkellä listassa on tällaisia juttuja:

kamera + ladatut akut
radiotaajuudet (lapulle muistiin, jotta saadaan varmasti Groove FM päälle, heh)
astmalääkkeet
kaurapussi
sisäkengät/tohvelit
vesipullo (en epäile, etteikö Naikkarin hanoista sais vettä, mutta tää on akuuttiin hätään ja samalla muistutukseksi siitä, että pitää muistaa juoda)
rusinoita
akupainantaohjeet (on jo printattu)
dödö
hammasharja + tahna
fööni + muotovaahto + vaha (mun lyhyttä tukkaa on ihan oikeasti mahdoton saada minkään näköseksi ilman noita kolmea)
shampoo + hoitoaine (kuulin, että Naikkarilla on vaan jotain yleispesuainetta)
imetysliivit
ruskeat reisitaskuhousut (päällä)
mustat jumppahousut (mukaan)
aku-rannekkeet (pahoinvoinnin varalle)
LISÄYS: kännykän laturi
LISÄYS: omia siteitä (optimisti...)
LISÄYS: tytölle kotiintulovaatteet kotiin valmiiksi (Mies saa tuoda ne myöhemmin)
LISÄYS: pieni peili

Kokeneet konkarit: Kertokaa ihmeessä, mitä muuta kannattaa ottaa? Ja onko noista joku ihan turhaa?

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

imetyssuojat,rintakumi,siteet,kännykän laturi,peili......ensimmäisinä nää tuli mieleen.Toki miehesi voi puuttuvat tavarat tuoda jälkeenkinpäin....itsellä kolmas lapsi syntyikin kuukausi ennen laskettua,eipä ollut pakattuna silloin mitään.mukaan lähti ne,mitä kiireessä ehdin nappaamaan....ei muuta kuin onnea teille ja hienoa synnytyskokemusta!

Chaska kirjoitti...

Mun mielestä sun lista näytti ihan hyvältä. Itse en ole rintakumeja koskaan tarvinnut (viitaten edelliseen kommenttiin) mutta ainakin mun tutut on tarvitessaan saanut niitä sairaalasta. Siteitä saa samoin sairaalasta, joten mä en niitä ole kyllä yhdelläkään kerralla mukaan ottanut. Kännykän laturi on ihan tarpeen, jos kännykkää saa sairaalassa käyttää.

Anonyymi kirjoitti...

Kaurapussejakin pitäis normisairaaloissa nykyään olla. Mulle imetysliivit olivat ihan turhat, ei tehnyt mieli vetää mitään ylimääräistä niiden kiristävien hinkkien päälle nännejä hankaamaan. Siteitä en mäkään tarvinnut, enkä rintakumeja. Enkä alushousuja, ne sairaalan verkkohousut ajavat vaan asiansa niin hyvin siinä kohtaa: jättisiteet ei pysy normipikkareissa ja sitä verta tulee aina jostain yli ja verkkikset voi vaan heittää sairaalan pyykkiin ja napata uudet.

Aliisa kirjoitti...

Mainituista tavaroista lisään listaan ainakin kännykän laturin.

Kaurapussin hommasin, kun Naistenklinikalla on ainoastaan kuumavesipusseja (kysyin, kun käytiin tutustumassa), ja ne ei ainakaan mun käsityksen mukaan muotoudu yhtä kivasti kropan muotoihin kuin kaurapussit (tai mitä lie vehnää siellä nyt on sisällä).

Mites muuten ruokapuoli? Jossain lukee, että synnytyksen aikana ei sais syödä mitään, ja jossain taas, että on hyvä syödä jotain pientä, jotta verensokeri pysyy hyvänä eikä tuu turhaa heikotusta. Rusinoita aattelin joka tapauksessa siis ottaa mukaan, kun ne imeytyy nopeasti eikä täytä mahalaukkua.

Anonyymi kirjoitti...

Mäkin olisin kommentoinut, että omia siteitä mukaan. Jos jälkivuoto ei ole tulvaisaa, kuten minulla, niin normaalit yösiteet olivat miellyttävämmät toisesta päivästä lähtien. Muista ottaa mukaan myös väljät ja mukavat kotiintulovaatteet. Sairaalaanmenovaatteet kun saattavat olla likaantuneet.

Mä sain syödä synnytyksen aikana, mutta eipä paljon tehnyt mieli. Mehukeittoa silti join, koska siitä sain nestettä ja energiaa synnytyksen edetessä.

Synnytyksen jälkeen pari päivää söin kuin hevonen. Kävin hakemassa osaston keittiöstä välipaloja aina aterioiden välillä, heh :) Omat herkut olivat mukavaa mutusteltavaa, joten rusinat ovat jees juttu myös jälkikäteen.

Sellaisen vinkin voisin antaa, että kotiin kannattaa hommata jotain sellaista ruokaa mitä on raskausaikana tehnyt mieli. Minulla se oli valkohomejuusto. Pakastin oli tehty täyteen kotiruokaa ja se hupenikin mukavasti. Pienet pizzapalat oli kätevää syödä myös imetyksen lomassa. Kotona kannattaa olla myös luumuja, jotta mahan toiminta on helpompaa. Synnytyksen jälkeen kun toimitus on hieman haasteellista.

Niin ja sairaalakassista vielä. Vauvalle kannattaa pakata myös tavarat valmiiksi :)

Aliisa kirjoitti...

Siteistä:
Niin ilmeisesti ne sairaalan siteet on varsinaisia vaippoja, joten ehkä varalta (jos olisin niin onnellinen, ettei vuotoa tulis ihan hanasta) mukaan vähän slimmimpiä siteitä. Tosin en oo kovin optimistinen tän suhteen...

Ruuista:
Ai saako sairaalassa hakea jotain välipaloja? Mahtavaa!! Luulin, että ruokaa saa vaan tiettynä kellonaikana, joten olin jo varautunut lähettämään Miehen eväsostoksille.

Ja vielä kotiintuloruuista. Mulla ei oo oikeestaan mitään muuta ruokaa, josta oisin raskauden aikana jäänyt paitsi, kuin kahvi. Se, kun aiheutti niin karmeeta riehumista mahassa. Täytyy varmaan keittää ittelleen oikein tujakat espressomaitokahvit, kun pääseen kotiin. :) Valkohomejuustoa kuten muitakin juustoja oon vedellyt koko raskauden läpi ihan normaaliin tahtiin (eli usein).

nauris kirjoitti...

Imetyssuojat oli ainakin mulle ehdottomat, muuten olis ollut märkä ja haiseva paita koko ajan. Villasukat. Suklaata. Omat kosmetiikkajutut. Pieni peili, että voi vessassa kurkata alapäähän. Käsirasva.

Onerva kirjoitti...

Peili, mut ei alapään tsekkaamista varten. Itse tarvitsin siihen, et suihkun jälkeen sai naama-aineet osumaan oikeisiin kohteisiin, kun en pysynyt seisaaltaan tavallisen peilin edessä.
Ja se kännykän laturi (toistan muiden ohjeita)
Oman kokemuksen mukaan ne omat siteet oli tosi turhana painona kassissa, kun ne on niin mukavan pehmeitä (ja yllättävän ohuita)ne sairaalan vaipat ja mahtuu tosiaan niihin sairaalan verkkohousuihin hyvin.
Muistiinpanovehkeet, jotta saa omia tuntoja purettua.
Suklaata, jos oot yhtään makeanhirmu.
Lehtiä löytyy varmasti jostain aulastakin, mut oli kiva kun luki hömppälehtiä...
Liivinsuojukset ja imetysliivit tuli ajankohtaseks kotiinlähtiessä
Huulirasva

Marjaana kirjoitti...

Mulla on tänään jotenkin ollut koko ajan sellainen olo, että joko ootte menny synnärille... Jäi siitä sun kirjoittamasta enneunesta ilmeisesti mieleen pyörimään.

On se vaan kummallista, miten osuu jonkun blogiin, lukee kirjoituksia ja jollain tapaa kiintyy :). Ja sit jännää, et koska koska :). Kovasti jaksamista loppuodotukseen.

Anonyymi kirjoitti...

Huomasin astmalääkkeet listassasi, kiinnostaisi kuulla vaikuttiko astma synnytyksessä, jouduitko ottamaan lääkkeitä?

Blog Widget by LinkWithin