maanantai 6. lokakuuta 2008

Hankintoja

RV 33+5

Tehtiin tänään pari hankintaa, elikkä ostettiin hoitolaukku, rintapumppu ja pari pulloa. Olin vertaillut hoitolaukkuja aika paljon ja todennut, että meidän Teutonioihin kuuluva hoitolaukku olis todellakin ollut huono valinta. Yhden ystäväni suosittelema Espritin hoitolaukku hakkaa kilpailijat mennen tullen! Siinä on esim. kunnolliset metalliset klipsukiinnittimet vaunujen aisaan kiinnittämistä varten eikä esim. nepparit, kuten monissa laukuissa. Jos vaikka tuikkaa pari maitolitraa sinne hoitolaukkuun kauppareissulla, niin ne nepparithan aukee saman tien. Tossa laukussa on myös ihan tuhottomasti erilaisia taskuja ja remeleitä sekä irrallinen hoitoalusta. Laajahkon benchmarkkauksen tuloksena tosiaan ostettiin sitten toi Espritin laukku (52 e).

Toiset ostokset liittyvätkin sitten meijeriosastoon eli rintapumppu ja pari pulloa. Useampi kaveri on sanonut, että yksikätinen pumppu on kätevä, kun silloin voi pumpata jopa yhtä aikaa, kun ipana roikkuu toisessa tississä. Vaikka sähkökäyttöiset ovat varmaan ihan käteviä, niin itteäni on jotenkin ällöttänyt ajatus "lypsykoneeseen" kytkeytymisestä, joten halusin mekaanisen. Ostettiin sitten Avent Isis -pumppu. Ei varmaan ihan halvimmasta päästä (60 e), mutta netin kuvaukset sekä paketin oma kuvaus vakuuttivat. Mene, tiedä, onko totta puoletkaan, mutta toi nyt valittiin. Oikeastaan pumpun valintaan vaikutti myös se, että lukuisat kaverit ovat kehuneet Aventin pullojen tutteja paljon paremmiksi kuin esim. Ainun. Ja kun pumppuun saa kiinni vaan samanmerkkisiä pulloja, niin tuntuis oudolta, että pitäis lorotella maitoa pulloista toiseen siksi, että pumppuun käy toiset ja ipanaan toiset. Pumpun kylkeen ostettin myös 2 kpl 125 ml Avent Airflex -pulloja (yht. 10 e).

Ehkä oli vähän hätiköintiä toi pumpun ja pullojen osto, mutta ehkä esikoisen kanssa saa vähän hätiköidäkin. :) Ja ei noi meijeriostokset meitä nyt vararikkoon kaada, vaikkei niillä ihan hirveesti oliskaan käyttöä.

Onko konkareilla kokemuksia pumpuista ja pulloista ja merkeistä? Kuulisin mielelläni, vaikka nämä ostokset jo tulikin tehtyä.

5 kommenttia:

-S- kirjoitti...

Heipä hei!

Minä sain kaverilta "perintönä" Ainu / Medela rintapumpun, jota päädyin käyttämään mieheni suosiollisella avustuksella :o). Käytin pumppua vain ihan alkuaikoina, kun maitoa pukkas niin paljon, että oli pakko pumpata tai olisin räjähtänyt. Näin myöhemmin en ole pumpannut ollenkaan - en ole kokenut sitä tarpeelliseksi.

Tuttipulloja meillä on kaksi; yksi Avent saatiin lahjaksi, mutta koska siinä oli tutti sopiva alkaen 2kk ikäiselle, piti hankkia toinen, joka on NUK -merkkinen. Olemme käyttäneet tuttipulloa 3 kertaa. Kerran sairaalassa (lastenhoitaja likipitäen pakotti) ja kahdesti kotona. Huonojen kokemusten vuoksi jätimme kokeilut sikseen ja imetin hammasta purren, kunnes löysin rintakumit ja sitä kautta ratkaisun ongelmaani.

Olipa tyhjentävä kertomus... Se mitä piti sanomani on, että tuttipullon tutteihin kannattaa kiinnittää huomiota ja se, että yllättäen ilman tuttipullojakin saattaa pärjätä! Hyvähän noita on kuitenkin olla olemassa!

Tsemppiä loppumetreille!!

Inka kirjoitti...

Fiksuja hankintoja oot tehny. Siis vaikka olis turhiakin lopulta, hyvä ainakin pumppu on hommata etukäteen valmiiks.

Mulla on Ainun pumppu, mut ostaisin Aventin mallin, jos vielä raskisin (toista imetän jo), just ton ykskätisyyden vuoksi. Nyt en viitsi pumpata yhtään, vaik esim. soseisiin olis kätevä saada äidinmaitoa pakastettua.

Pulloja meil ei oo ikinä tarvittu eikä tenavat niitä edes huolinu. Tai okei, ne olis pitäny OPETTAA pitkän kaavan mukaan, mut onneks ei sit ollu välttämätöntä. Mut on pulloista se ilo ollu kaapissa, et miehen mielenrauha säily mun pikku poissaolojen aikana paremmin (olis edes joku mitä tarjota kriisitilanteessa). Nyt nuorempiki on jo puolivuotias ja opetellaan lujaa nokkamukiin... Ja sellasen kyl ehdit ostaa sit synnytyksen jälkeen ;)

nauris kirjoitti...

Hyvältä vaikuttaa ainakin tekstien perusteella toi Aventin pumppu. Mulla oli itsellä Ainun pumppu käytössä, kokemukseni mukaan se oli ihan ok. Pumppaus vaati kyllä periaatteessa sen kaksi kättä, mutta hioutuneilla tekniikoilla onnistuin kyllä samanaikaisesti imettämään ja pumppaamaan. Käytännössä en juuri koskaan pumpannut niin, etten samalla olisi myös imettänyt. Nyt jos olisin rintapumppua ostamassa, niin haluaisin ilman muuta yhden käden pumpun.

Meillä varsinkin esikoinen käytti paljon tuttipulloja. Pakastimessa oli lähes katkoksetta maitoa ainakin pariin ateriaan, joten pääsin harrastuksiin ja ulos melko helposti, kun iskä saattoi toimia keinoemona. Kun imetys loppui pojan ollessa 7 kk, veti hän Tuttelia pelkästään tuttipullosta 1-vuotiaaksi asti. Vasta sitten sain itse ahaa-elämyksen siitä, että niin joo nokkamukistakin voi antaa maitoa. Pulloista pois siirtyminen ei onneksi aiheuttanut vieroitusoireita.

Miehen mielestä lapsia on ollut ihana syöttää tuttipullosta, kun lapsi on aivan rauhallisena sylissä ja voi pitää pikkuista ihan itseä vasten katsellen niitä pieniä syömään keskittyneitä kasvoja läheltä. Äiti kun saa sitä söpöä näkyä katsella aina imettäessä.

Tuttipulloista ikävimpänä asiana on jäänyt mieleen niiden peseminen ja alkuvaiheen keittelyn vaiva.

Anonyymi kirjoitti...

Aventin pumppu on mahtava :D Mulla on niitä kaksi.
Meillä eka lapsi oli täysimetetty 6kk, toisestakin koitetaan tehdä.

Pumppaillut olen vain ja ainoastaan siksi, että mulla on sillä tavalla pakastimessa äidinmaitovarastoa.

Nimittän joku oma harrastus pitää olla ja kun se mun kohdalla kestää kerrallaan n. 3 tuntia, on selvää, että maitoa tarvitaan kotosalla, kun äiti harrastaa.

Minulle on ollut tärkeää, että kaikki se maito, jonka lapsi saa, on mun maitoa, kun kerran sitä riittää. Niinpä mies sulattaa äidinmaitoa pakkasesta silloin kun rinnat on jossain muualla kuin kotona.

Tän syksyn osalta pääsen harrastamaan parin viikon päästä ja sitä varten pumppaan nyt joka päivä pakkaseen varastoja. Yleensä aamupäivällä rinnoissa on eniten "ylijäämää", iltasella en viitsi maitoa pakkaseen verottaa, kun vauvakin asuu rinnalla. Joka päivä joku n. 50 ml talteen, niin kohta pakastimessa on niin paljon maitoa, että jo vain voin harrastaa huolettomin mielin.

petra kirjoitti...

Meillä on Aventin pumppu ja oon ollut tyytyväinen.Ja hyvä se on olla kotona valmiina kun sairaalasta pääsee kotiin.Meillä joutuivat kumpikin poika olemaan yhden yön sairaalassa pidempään kun minä joten pumppu oli tarpeen heti! Ja jos myöhemmässä vaiheessa lähtee jonnekkin pidemäksi aikaa niin helpompi pumpata kun käsin lypsää.

Meillä pojat ei kyllä osannut imeä Aventin pulloista,mutta pakastinkin yleensä maidon jääpala pusseihin tai minigrippiin ja otin siittä pulloon tai ruoan joukkoon.

Ihanaa loppu raskautta ja hyviä vointeja =)

Blog Widget by LinkWithin