perjantai 3. lokakuuta 2008

1477 grammaa - voi kiesus!

RV 33+2

Tänään oli neuvola. Ja paino oli noussut 9 päivässä 1900 grammaa eli viikkotasolla nousua oli 1477 g/vko!!! Voi jumalan pyssyt. Siirryin myös ihan uudelle kymmenluvulle, nimittäin sekä Miehen että minun paino alkaa nyt kasilla. Viimesen viikon aikana oon havainnut myös ekan kerran jonkinlaista turvotusta, koska sormukset on ruvenneet tuntumaan välillä vähän tiukoilta. Jaloissa tai naamassa en oo (eikä Mieskään oo) kuitenkaan huomannut mitään. Mutta neuvolantädin mukaan pienikin turvotus näkyy helposti melkoisena viikkonousuna, joten ei saa kuulemma panikoida. Ja aivan alusta mulla on paino nyt noussut siis 9,6 kg, joka on kuulemma oikein hyvä nousu näille viikoille. Keskiarvo koko raskauden aikaisesta noususta on 12 kg, neuvolan mukaan 15 kg vielä ihan ok, diabetesliiton (vai olikohan se sydäntautiliiton) mukaan 10 kg olis optimi.

Mutta kyllä toi nousu nyt vähän kuitenkin hirvittää. Kun katon neuvolakortista noita viikkonousuja, niin tältä näyttävät:
RV 17+1 lähtöpaino saavutettu
RV 22+5 nousu 682 g/vko
RV 27+0 nousu 650 g/vko
RV 30+6 nousu 154 g/vko
RV 32+0 nousu 438 g/vko
RV 33+2 nousu 1477 g/vko

Eli aika jännästi alussa meni monta viikkoa aika raisulla nousulla, sitten tuli neljän viikon pätkä, jolloin ei paino noussut juuri ollenkaan, ja sitten lähettiin taas uuteen nousuun. Laskin nyt sitten ihan huvikseni, että paljonko painonnousu on ollut keskimäärin viikkoa kohti RV:sta 17+1 eteenpäin: 595 g/vko. Eli tuolla tahdilla keskimäärin mun paino on noussut viikossa sen jälkeen, kun se lähti nousuun. Kaiketi tuo on ihan ok, kun se keskimääränen viikkonousu on 500 g/vko ja minä oon kuitenkin 173-senttinen eli keskimäärästä vähän pidempi.

Mutta joo, Mies ei jaksa yhtään näitä painojuttuja, kun kuulemma näytän edelleen ihan samalta ainoastaan lisäpallolla höystettynä. Mutta ketäpä tollanen puolentoista kilon viikkovauhti ei hirvittäisi! Yritän jättää tän aiheen nyt kuitekin tähän. :)

Muilta osin ei mitään uutta länsirintamalla (eikä neuvolassa). Pissa edelleen puhdasta ja verenpaine samaa luokkaa kuin ennenkin eli 114/84. Yläpaine on tähän mennessä vaihdellut välillä 112-125 ja alapaine välillä 73-84. Yleensä aina toinen on noussut ja toinen on laskenut verrattuna edelliseen mittaukseen. Kuulemma sydäntautiliiton ohjeiden mukaan optimi verenpaine olisi 120/80, joten sen molemmin puolin tässä on nyt sitten kierretty, tosin kertaakaan ei oo sekä alapaine että yläpaine olleet noitten rajojen yli vaan aina vain jompikumpi.

Kohdun korkeus oli 30 cm ja taas ihan keskikäyrällä, ja lapsivettä normaalisti. Pyöriäinen pisti taas jumpaksi (liikkeistä 2 plussaa, ylläri) ja liikutteli selkäänsä pariinkin otteeseen sillä aikaa, kun makasin laverilla. Mieskin pääsi tunnustelemaan terkkarin opastuksessa ja saikin ihan selvän käsityksen, että tässä on selkä ja tässä on pieni jalka (ihkua!). Tyyppi majailee edelleen turvallisesti pää alaspäin mutta breakdance-henkisesti pyörii nuppinsa ympäri siten, että välillä selkä on mun oikealla kyljellä ja välillä vasemmalla. Ja nyt oli sitten enemmän taas mun oikealla kyljellä eli tarjontakoodi RT2. Syke takoi noin 145 iskua minuutissa, eli tukevasti hengissä. :)

Kivelän sairaalan aulakahvilassa on muuten sitten ehkä maailman parhaimmat pullat. Töölön terveysasema ja myöskin neuvola on samassa rakennuksessa, joten huumaavan pullan tuoksun läpi pitää aina koittaa sukeltaa ulos rakennuksesta. Jäätiin tänäaamuna sitten neuvolan jälkeen pullakahveille (tai siis -teelle), kun ei kertakaikkisesti pystytty kävelemään ohi. Oli kyllä mahetsua.

EDIT: Unohtu kirjottaa närästyksestä. Ennen raskauttahan mulla ei ollu närästyksestä minkäänlaisia kokemuksia. Sitten alko niitä tulla, mutta pärjäilin maidonjuomisella. Nyt viimesen viikon ajan oon vetänyt muutaman Rennien joka päivä. Homma on edelleen ihan hallinnassa, kun pahimpana päivänä on mennyt muistaakseni 5 tabua. Mutta ilman noita Rensuja olo olis kyllä todella tuskanen...

Ei kommentteja:

Blog Widget by LinkWithin