tiistai 12. elokuuta 2008

Uusimmat kuulumiset

RV 25+6

Muutto vei näemmä yllättävän paljon aikaa ja voimia, enkä oo kerinnyt tänne paljon mitään postailla. Kaikki näyttää etenevän ihan hyvin, maha ja Maukka kasvavat. :) Muutamasta jutusta pitää nyt kuitenkin kirjottaa:

Supistukset
Niitä on ruvennut tulemaan IHAN SIKANA. 20 - 30 päivässä on ihan normaali setti. Niitä tulee myös levossa. Viikko sitten sunnuntaina makasin päivällä tunnin sängyssä ja laskin, että tuli 6 supistusta, vaikka en tehnyt yhtään mitään. Ja pari kertaa yössä herään niihin, joten eivät ne mitään ihan kivuttomia ole. Viime viikolla soitin sitten neuvolaan, koska olihan mulle sanottu, että jos ne pahenee, niin soita. Sieltä sainkin lääkäriajan reilun tunnin päähän, koska "tämä pitää kyllä tarkistaa vielä tänään". Ja tadaa, kohdunkaulalla ei ollut tapahtunut yhtään mitään. Ihan oli kiinteä ja "pituuttakin ensisynnyttäjälle ihan mukavasti". (Toi kohdunkaulan ronkkiminen oli yks epämiellyttävimmistä jutuista pitkään aikaan. Tunne oli kutakuinkin sama, kuin jos lääkäri olis vetänyt sellaset puutarhassa käytettävät näppylähanskat käteen ja runtannut sisään...) Eli aika jännää, että supistusten määrä tai laatu ei suinkaan suoraan indikoi yhtään mitään. Kälylläni (tai natollani tarkemmin) oli ollut aivan kivuttomia suppareita, ja 25 viikon rutiinilääkärissä huomattiin, että koko setti on ihan pehmeää ja jopa vähän auki! Ja loppuaika hänelle menikin sitten sängyssä maaten. Mutta ihanaa siis, että Maukalle ovat ovet vielä tiiviisti kiinni, niin ei tartte panikoida näistä suppareista. Ja ensi viikollahan mulla onkin sitten neuvola ja lääkäri muutenkin.

Itkeminen
Ensin oli se partiolaisitku. Sitten tuli itkee tähtien kanssa -episodi. Vähän aikaa sitten rupesin itkemään, kun näin sambakarnevaalikulkueen... Ja pari päivää sitten, kun näin ambulanssin hälytysajossa. Että näin. Miehestä tää mun spontaani itkeminen on ihan ratkiriemukasta. Tosin mua rupeaa kyllä itteänikin aina naurattamaan heti sen jälkeen, kun on alkanut itkettämään, joten kaipa sitä mun itkunaurukakomista on ihan hauska kattoa. :D

Paluu töihin
...tuntuu selässä ja arsessa. Mulla on aivan sikakipee selkä sekä häntäluu sekä oikean pakaran yläpuolella joku hermo sekä satunnaisesti myös keskellä vasenta pakaraa joku pistävä kohta. Kaikki istuma-asennot on huonoja noin 15 minuutin istumisen jälkeen. Kohta pitää varmaan nostaa työpöytää (meillä on sellaset napista nousevat ja laskevat superpöydät) ja alkaa tehä hommia seisaaltaan.

Ja ai niin, tuore mahakuva taas:Hillun nykyisin kotona lähinnä noissa kuvassa näkyvissä natoltani saamissa mammajumppahousuissa, koska ne on niiiiiin miellyttävät. Kuvaa varten kerin jumppahousujen etupaneelin alas, jotta maha näkyy, mutta normaalitilassa noi housut yltää itse asiassa melkein tisseihin. :)

Tästä tähän.

6 kommenttia:

Inka kirjoitti...

Kuulostaapa tutulta. Mulla oli molemmissa raskauksissa tismalleen samaa: paljon supistuksia, jotka eivät tehneet mitään ja törkeen kipee selkä. Se vihlonta lonkan tuntumassa tai reidessä tai sielläpäin on muuten tod.näk. iskiasta. Mut sen verran lohduttaisin, että mulla oli molemmilla kerroilla pahinta aikaa just viikot 24-34 (noin). Loppua kohden sekä supparit että selkäkivut alko helpottaa. Toivottavasti sulla käy samoin!

Elinainen kirjoitti...

Ompas sinulla kaunis vauvamaha! :)

nauris kirjoitti...

Siis huu sun maha on kasvanut älyttömästi! Siistiä! :)

Cazze kirjoitti...

Tutulta kuulostaa täälläkin, suppareiden takia sairaslomalla monta viikkoa olin, ja kyllä niitä useampi kymmen päivässä tuli. Mutta paikat eivät onneksi minullakaan alkaneet pehmenemään. Ja tuo herkistely - hävettää oikeasti joskus pillittää vaikkapa matkapuhelinmainokselle =D

Aliisa kirjoitti...

Cazze: Miksi siis sait saikkua, jos paikat kerta eivät pehmenneet? Pyysitkö itse vai tarjosivatko? Vai oliko olo muuten jotenkin niin huono, että saikku tuli siksi?
Mulle lääkäri sanoi vaan, että koita ottaa rauhallisesti, että ei kai sulla oo rankka työ. Sanoin, että toimistotyö, jossa istutaan, mutta istuma-asentojen vaihtelua kyllä vaatii, kun paikat menee jumiin. "Jaaha, no sittenhän ei syytä sairauslomalle. Otahan rauhallisesti kuitenkin."

Arkangeli kirjoitti...

Voi miten kaunis massu! Olen ihan kade, kun itse täällä vasta odottelen, että alkaisi selkeä raskausmaha näkyä :D

Blog Widget by LinkWithin