keskiviikko 20. elokuuta 2008

Neuvolakuulumiset

RV 27+0

Tänään oli eka neuvola uudessa neuvolassa. Tampereella neuvola oli erillinen paikka, jossa oli vain äitejä ja vauvoja. Helsingissä ainakin tämä meidän neuvola on samassa rakennuksessa kuin terveysasema, joten samalla käytävällä on räkiviä mummoja, hammaspotilaita, äitejä ja uunituoreita vauvoja. Jo etukäteen jotenkin vähän hirvittää, että meidänkin pieni pitää sitten jossain vaiheessa tuoda tuonne basillikäytävälle...

Mutta siis, tämä uusi terkkari oli todellinen neuvolantäti sanan kaikissa merkityksissä. Oikein semmonen emohahmo, todella sympaattisen oloinen ja mukava. Samalla oli myös normilääkäritarkastus, joka osui sille samalle ukkelille, joka paria viikkoa aiemmin rankoi mun kohdunkaulaa ja vakuutti sen olevan kunnossa. Ja niin se oli tänäänkin onneksi, vaikka suppareita tulee edelleen hullunlailla ja astetta kipeämpinä kuin ennen.

Hemoglobiini oli 128, verenpaine 115/78 eli molemmat aika tarkkaan samoissa lukemissa kuin ennenkin. Purkkiin (sormille) ei tarvinnut tällä kertaa pissata, kun sen ylimääräisen kohdunkaulatsekkauksen yhteydessä olin saanut labralähetteen piilevän virtsatietulehduksen varalta (jota ei siis ollut) ja silloin oli ollut pissa puhdasta entiseen tyyliin. Kohdun korkeus oli 24 cm eli normikäyrillä ja sydän sykki menemään taas jotain sataaviittäkymppiä. Olin muuten niin ylpeä Maukasta, kun se potkas niin tarmolla sitä doppleria. :) Se on niin reipas ja ihana!!

Paino oli luonnollisesti kasvussa eli painan nyt 78,6 kg!!!! Viikottainen nousu oli 650 g. Oon lukenu jostain että 500 g olis "normaali" painonnousu. Vähän tästä kyselin neuvolantätiltä, joka sanoi, että kaikki tollaset ns. "normaalit" on ihan hanurista. Että kun mulla on nyt noussut paino raskauden alusta 6,5 kg ja ollaan jo 27 viikossa, niin se on ihan ok. Vois olla kuulemma enemmän tai vähemmän ja silti olis ok. Miehen kanssa oon tästä painojutusta puhunut, mutta Mies on painottanut sitä, että kun mussa ei näy missään muualla mitään lisämassaa kuin mahassa, niin ei kai siinä pitäis mitään olla. Reidet ja posket esim. ihan samoissa mitoissa kuin ennenkin, eli mitään ylimäärästä läskiä ei oo tähän mennessä kertynyt.

Noh, kai sitä kuitenkin vertaa omia lukemiaan kaikkiin ns. ohjelukemiin ihan väkisellä. Mutta koitan nyt rauhottua, vaikka menikin yli sen puolen kilon "normaalin".

Musta tosiaan ei takaapäin näy yhtään mitään, ja maha tulee suoraan eteenpäin, eli myöskään sivuilla ei oo mitään uutta massaa. Koska maha on niin tällainen kiinteä puolipallo, niin Mies on ruvennut käyttämään siitä nimitystä "lisäpallo". Kun mm. iltaisin laitan Weledan mahaöljyä mahanahkalle (sain tätä yhdeltä kaverilta, jolta oli jäänyt sitä omasta raskaudesta), jotta ei tulis raskausarpia (joita ei onneksi oo ainakaan vielä tullut), niin kyseessä on "lisäpallon öljyäminen". :D

Mutta joo, eipä muuta. Ai niin paitsi että samalla saatiin neuvolasta ajat valmennuksiin, joita on 3 kertaa. Täällä on joku sellanen systeemi, että ryhmä kokoontuu ekan kerran jo raskauden puolivälissä, joten se kerta meiltä on nyt sitten jäänyt välistä, kun oltiin vielä Tampereella. Mutta ehkäpä kaikki oleellinen meille vielä valkenee näillä tulevalla kolmella kerrallakin.

Morjens!

Ei kommentteja:

Blog Widget by LinkWithin