tiistai 22. heinäkuuta 2008

Neuvolakuulumiset

RV 22+6

Eilen maanantaina oli neuvola. Eipä siellä mitään ihmeitä tapahtunut, kun samat jutut tehtiin kuin ennenkin. Ainoa uutuus oli se, että nyt pystyttiin kohdun pohjan korkeus mittaamaan ekan kerran. Mieskin sai tunnustella, että missä se kohdun yläreuna oikein on. Korkeudeksi saatiin 19,5 cm, joka oli tismalleen keskikäyrän päällä.

Pissa oli taas puhdasta, hemoglobiini tippunut vähän (123) ja samoin alapaine (115/73). Paino sentään oli vihdoin noussut. Viis viikkoa sittenhän saavutin vasta lähtöpainon, mutta nyt olikin sitten tullut 682 grammaa viikossa! Noh, toivottavasti ei tuu ihan tota tahtia jatkossa. Pakko kyllä myöntää, että nyt lomalla on suklaa maistunut (oon täysin koukussa Fazer Marianne Crisp -levyihin...) ja samoin voi, jota menee helposti isohko köntti uusien perunoitten kanssa. No pistän ton nyt lomaherkuttelun piikkiin. Mitä muutakaan voi tehdä, kun on tällaset koiranilmat, ettei tunnu kesältä ollenkaan?!

Maukan sydän napsutteli menemään 155 tahtiin, tosin välillä kävi yli 160:nkin. Maukka protestoi dopplerin painalluksia ja potki takaisin. :) Olin ihan onnessani, kun se oli niin ponteva.

Neuvolan täti kertoi myös, että jos Maukka syntyisi nyt, niin noin 15 % mahdollisuus olisi, että se jäisi henkiin. Olin jotain lukuja jossain vaiheessa netistä katellutkin, ja kaiketi 25 viikkoa on jonkinlainen ”raja”, jonka jälkeen jo lähes kaikki jäävät henkiin (vammoja voi tietysti tulla). Onko jollain muuten jotain kunnon lähdettä sille, että kuinka monta prossaa jää henkiin milläkin viikolla syntyneistä?

Tähän aiheeseen liittyen vielä supistusasiaa. Terkka sanoi aika pontevasti, että jos alkaa tulla yhtään enempää niitä kivuliaita supistuksia, niin soitto sitten neuvolaan saman tien. Mulla on aina välillä ollut päiviä, jolloin on tullut useampikin sellainen supistus, että ihan sattuu. Mutta toisaalta paljon myös täysin kivuttomia, ja on myös päiviä, jolloin ei tule kuin ehkä yks kivuton eikä muuta. Mies pitää kyllä kovaa jöötä sen suhteen, etten nostele mitään raskasta enkä muutenkaan riehu. Meillä on muutto muutaman päivän päästä lauantaina, joten aika ärsyttävää tää pakkaaminen, kun ei voi pakattuja laatikoita mihinkään nostaa. Mutta joo, tietty tajuan tän asian vakavuuden enkä halua turhaa Maukkaa mitenkään ulos sieltä hätistellä. :)

Nyt siis takasin pakkaamaan!

Ei kommentteja:

Blog Widget by LinkWithin