perjantai 13. kesäkuuta 2008

Neuvolakuulumisia ja jetlag from hell

RV 17+2

Palasin Suomeen tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Matka hotellilta kotiovelle kesti aika tarkkaan 24 tuntia... Nukuin hyvin koneissa (3 kpl) ja muutenkin matka meni hyvin. Mutta yks erikoisuus tuli nyt esiin tällä reissulla: jalkapöytien ja nilkkojan infernaalinen turpoaminen! Mulla on normaalisti aika luiset ja suoniset jalat, mutta nyt jalkapöytä oli sellanen turpeaksi pingottunut pullea pullataikina ja nilkat noin 2-kertaiset normaaliin verrattuna. Kun yöllä sitten tepsuttelin avojaloin kotona, niin tuntu oikein, kun hetulat heilahteli ja värisi nilkkojen ympärillä...lovely. Turvotus laski kokonaan vasta torstaiaamuun mennessä. Ikinä ei oo mikään paikka lennolla turvonnut aiemmin, joten pistän tämän nyt sitten Maukkiksen piikkiin.

Jetlag on muuten kanssa ihan omaa luokkaansa. Heräilen keskellä yötä nälkään ja virkeyteen. Päivällä kuljen ympäriinsä kuin zombie. Havahdun kaapin ovelta, että mitäköhän oon täältä hakemassa. Kun koitin tehä töitä, nukahin läppärin ääreen käsi poskella ja toinen näppiksellä. Välillä ihmettelen, että miksköhän just avasin Excelin, että mitäköhän ajattelin sillä nyt tehdä. Ja nukahtelen sinne tänne (mm. ruokapöytään). Noh, kyllähän tää tietty ohi menee, mutta ekaa kertaa kärsin näin rajusta jetlagistä kyllä. Itäänpäin on aina musta vaikeempi mennä kuin länteen, mutta tää on kyllä jo joku vitsi.

Eilen torstaiaamuna oli muuten neuvola. Kaikki oli siellä erittäin jees. Pissassa ei proteiinia, glukoosia eikä bakteereja. Paino edelleen puol kiloa vähemmän kuin ennen raskautta. Hemoglobiini 132 ja verenpaine 112/74. Ja nyt vihdoin kuulin ne Maukan sydänäänetkin! Ennen np-ultraahan olleessa neuvolassahan niitä yritettiin kuunnella, mutta mitään ei kuultu. Nyt oli hankittu uus doppler ja Maukkakin tietysti jo vähän isompi. Sykkeessä oli kuulema esimerkillistä mikrovaihtelua, kun se vaihteli 153:n ja 156:n välillä. Hauskan kuulosta kyllä se tasanen vhom vhom vhom vhom. Ja väliin kuulu aina iso vhoooooooooooo, kun Maukka vaihto asentoa. Maukka sai kaks plussaa (eli arvon "normaali") liikkeistä. Äiti oli ylpeä. :D

Eipä muuta. Koitan epätoivoisesti virittäytyä työntekoon, jotta ei kolmas peräkkäinen työpäivä menis harakoille. Olis kyllä hyvä palata reissusta aina perjantaina, niin vois hyvällä omalla tunnolla palautua viikonloppuna. Tälleen keskellä viikkoa palatessa menee pari työpäivää helposti ihan hukkaan.

1 kommentti:

jantta kirjoitti...

Taitaa myllääjä olla tyttö... :) Tuli vaan mieleeni noista sykkeistä..
Mukavaa viikonlopun jatkoa...

Blog Widget by LinkWithin