tiistai 13. toukokuuta 2008

Maukka elää ja sätkii!!!

RV 12+6

Tänään oli se niskapoimu- elikkä niskaturvotusultra. Ultraukset tehdään Tampereella keskitetysti keskusäitiysneuvolassa, joten ultraava terkka oli vieras. Sanoin alkuun, että viime viikolla ei saatu ääniä kuuluviin, että siinä mielessä hieman jännittää. Kun menin siihen laverille, niin koitettiin eka anturilla mahan päältä. Ja aivan heti alkoi näkyä Maukan sätkintää! ”Täällähän onkin meno päällä”, sanoi terkkakin heti ja vähän naureskeli, että ei tällaista vipeltäjää saakaan helposti dopplerilla kiinni vielä näin varhaisilla viikoilla.

Uskomattoman hienosti näkyi kaikki osat: jalat, kädet, sormet, sydän, napanuora ja jopa kaksi erillistä aivolohkoa! Ja hullu sätkyttäminen jaloilla ja vispaaminen käsillä. Pää-perä-mitaksi saatiin mahan päältä 69 mm ja niskaturvotukseksi 1,7 mm, joka on normaali. Nenäluu näkyi myös siististi, joten ei syytä epäillä mitään poikkeavuutta. Myös sisäkautta ultrattiin ikään kuin kontrollimielessä, mutta sitä kautta saatiin samat mitat. Yhtäkkiä nähtiin myös, kun Maukka käänsi kyljeltä toiselle ja naama näkyi kääntyessä aivan selvästi. Aivan järisyttävää, että ne pienet silmät, nenä, suu ja posket kuuluvat jollekin aivan upouudelle ihmiselle, joka on puoliksi mua ja puoliksi Miestä. Mies katteli aivan haltioituneena ruutuun koko ajan. Mies itse asiassa näkikin koko elämöinnin paremmin kuin minä, koska istui ruutuun nähden samassa suunnassa kuin ultraava terkka. Minä näin ruutua vain vähän sivusta ja silloin, kun sitä erikseen mulle käännettiin.Mies sanoi moneen kertaan tänään, että nyt tää vasta oikein kunnolla konkretisoitui, että oli kyllä aivan mahtavaa jne. Höpistiin tästä tosiaan pitkin päivää, eikä kumpikaan oikein pystynyt keskittymään mihinkään tuottavaan hommaan koko päivänä. Hassusti tuntuu vähän siltä, että oltais käyty jossain elokuvissa kattomassa jotain vauvaa. Ja sitten välähtää, että tsiisus, sehän on tässä meikän mukana KOKO AJAN. Ja ehkä parhaillaankin se siellä sätkyttelee menemään, mutta meikä ei tiedä mitään.

Ultraaja sanoi, että mun istukka on vähän ”etinen” eli pikkuisen kohdunsuun päällä mutta ei paljoa. Ja että se on mahan puolella ja vähän oikealla. Ja että tähän etupuolelle kiinnittynyt istukka saattaa estää mua tuntemasta liikkeitä kovin varhain. Kuulemma tässä etupuolella on paremmin tuntoa kuin sisuskalujen puolella, joten yleensä ekat liikkeet tuntee edestä. Että ei saa panikoitua, jos joku kaveri tuntee aiemmilla viikoilla.

Lasketuksi ajaksi saatiin nyt sitten 19.11., ja säädin sen mukaan nyt tota yläreunan mittatikkuakin. Tänään siis sittenkin RV 12+6 eikä 13+1.

Vielä 2 vähän lievempää ilouutista:
1) Viime viikko oli ensimmäinen, kun en oksentanut yhtä ainutta kertaa. JES!!!
2) Niiden alkuviikkojen ruskean tuhruvuodon jälkeen ei oo ollu minkäänlaista tiputtelua, ei siis mitään. Oon unohtanut mainita tästä kokonaan, ja tää tiputtelemattomuus tuli vasta tänään mieleen, kun tuli puhe tuosta lievästi etisestä istukasta. Monillahan etinen istukka aiheuttaa tiputtelua, joka saattaa jatkua vaikka kuinka pitkään. Eli tosi mukavaa, että ei siis oo sitä riesaa eikä stressin lähdettä.

Nään aivan varmasti Maukasta unta. Oli se vaan niin ihmeellistä nähdä sellanen ihmisen näköinen tyyppi kääntyilemässä siellä ja vispaamassa. Ja mikä oudointa: se on mun sisällä! :)

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Ihania uutisia =) nyt vain massua kasvattelemaan.

pirren kirjoitti...

Teillä on la päivää ennen meitä. Kyllä tuo ultra kummasti konkretisoi sen odotuksen. Tsemppiä vatsan kasvatukseen!

Blog Widget by LinkWithin