keskiviikko 7. toukokuuta 2008

Ai niin, vielä verikuulumiset

RV 12+2

Eli siis edellisen neuvolan jälkeen kävin verikokeissa, joissa katottiin kaikki maailman sukupuolitaudit, veriryhmä ja olenko sairastanut vesirokon. Tänään neuvolassa tuli tulokset ja siis mitään tauteja ei ollut, niinku ei pitänytkään olla. Veriryhmäni on kuulemma "tyypillinen suomalainen" eli A+.

Ja vesirokon olen sairastanut, vaikka yhtään rakkulaa ei koskaan ole meikän ruumiista löytynyt. Koska ei ole ollut näkyviä rakkuloita, halusivat testata, mutta osasin kyllä arvailla, että olen sen silti jotenkin lievästi sairastanut. Nimittäin vuonna 1990 oltiin perheen kanssa automatkalla Keski-Euroopassa ja silloin vuotta nuorempi pikkuveljeni sairasti todella rakkulaisen vesirokon auton takapenkillä. Takapenkille piti levittää lakana ja poikaparka matkusti Unkarista Ruotsiin asti pelkissä pienissä kalsareissa, kun ei voinut pitää vaatteita. Hänet piti myös kantaa pois autosta, koska ei pystynyt pitämään kenkiä eikä astumaan, kun jalkapohjatkin oli rakkuloita täynnä. Ja koska siis matkustin noin 10 cm päässä samalla takapenkillä koko matkan, niin aika ihme olis, jos en olis silloin saanut tartuntaa. Ja näemmä siis sitten olinkin, mutta täysin näkymättömän.

Jos verikokeet olisivat näyttäneet, että mulla ei ole vasta-aineita vesirokolle, olis ruvettu niitä syöttämään. Joku viisaampi voi varmaan kertoa, mitä tuhoa mahdollinen vesirokko raskaana sairastettuna voi aiheuttaa. Meni jotenkin ohi korvien neuvolassa. Mutta ilmeisesti ei siis ole hyvä juttu sairastaa sitä, kun on raskaana. Omalta kohdaltani asia kuitenkin nyt siis kunnossa.

Ei kommentteja:

Blog Widget by LinkWithin