keskiviikko 9. huhtikuuta 2008

Vielä ruuasta: ranskalaiset ja japanilaiset

RV 8+2

Kuten edellisen kirjoituksen kommenteissakin sanottiin, on tää ruokahysteria tosiaan täysin maariippuvaista. Mani kertoi, ettei juustomaa Sveitsissä mainittu juustoista mitään, ja Elina, että USAssa ei raskaana oleville suositella saunomista.

Bongasin NYTimesin artikkelin, jossa kirjoitettiin ranskalaisista ja japanilaisista. Ranskassa rouvat pistelevät pastöroimattomia juustoja ja myös viiniä kohtuudella, ja Japanissa sushi ei todellakaan mene pannaan, vaan sitä pidetään jopa erityisen terveellisenä ruokana odottajille. Ja japanilaiset ovat sentään terveintä kansaa tällä pallolla! Artikkelissa mainittiin myös, että esim. kanasta saa paljon suuremmalla todennäköisyydellä ruokamyrkytyksen kuin merenelävistä.

Artikkelissa kerrotaan, että USAssa raaka kala pitää lain mukaan flash-freeze eli jäädyttää nopeasti, koska se tappaa mahdolliset parasiitit. Eli kaikki USAssa tarjoiltava sushi ja sashimi on käynyt pakasteen kautta. Japanissa ei ihan taatusti ole näin, ja vähän tuntuu, että onkohan Suomessakaan. Tuskin.

Tätä sushi-juttua olin itse asiassa pohtinut itsekseni jo jonkin aikaa. RAKASTAN sushia, joten tuntuisi haikealta olla sitä ilman 9 kuukautta. Ja jotenkin arvelin kyllä, että japanilaiset odottajat eivät todellakaan lopeta raa'an kalan syöntiä, mitä arvelua tuo artikkelikin nyt siis tukee.

Kaikkeen tässä maailmassa liitty riski. Suurin osa tapaturmista sattuu omassa kodissa ja liikenteessä kuolee varmimmin, joten pitää varmaan jäädä seisomaan kotiovelle oven rakoon. :)


PS. Vähänkö on mahetsua, että pystyn nykysin taas olemaan kiinnostunut ruuasta. Tänä aamuna tuli kyllä taas ryöppyoksut, kun söin päivän alkuun korvikkeita enkä sitä armasta bulgarian jugurttia, mutta jugurtin jälkeen olo taas parani, ja lounaankin söin. Levittäkää rannekkeitten ilosanomaa kaikille onnettomille, jotka ilman niitä vielä tällä pallolla raskaana vaeltaa!!!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eilen sushipaikassa joku harmitteli, kun ei ollut pyytänyt raskaanaolevan annosta. eli heillä siis ehkä oli semmoinen, tai sitten ei! :) Mutta siis se saattais sitten kai olla semmosta pakastettua se kala???

kajsa

Elinainen kirjoitti...

Sellaiset ihmiset, kuten allekirjoittanut, jotka ovat joutuneet keskeyttämään raskauden esim. sikiön rakennepoikkeavuuden takia.... me seisomme vaikka päällämme jodlaten saksan kansallishymiä juoden samalla etikkaa sen koko 9 kuukautta jos se takaa meille terveen lapsen syliin.

Kaikki on niin suhteellista.

Hienoa, jos on olemassa "raskaanolevien annoksia"!

Mukavaa loppuodotusta ja onnea matkaan!

Blog Widget by LinkWithin