maanantai 7. huhtikuuta 2008

Söin oikeeta ruokaa!!

RV 8+0

Taas on maanantai, ja jo yhdeksäs viikko pyörähti käyntiin. Enää 2 viikkoa, niin shrimpiä saa kutsua sikiöksi!

Nää rannekkeet on kyllä huiput. Lauantaiset kahvittelut kavereiden luona meni siinä mielessä hyvin, että mulla ensinnäkin oli eka kertaa pitkään aikaan nälkä JA että mikään tarjolla ollut ei etonut (paitsi kahvi). Söin lohipiirakkaa, sinihomejuusto-yrtti-leipiä, karjalanpiirakoita munavoilla, tuulihattuja ja jopa kermakakkua! Isäntäpariskunnalle kuitenkin kärähdin, kun olin "unohtanut" oman alkumaljakuoharini keittiöön. Pariskunnan mies tuli huutelemaan olohuoneeseen, että hei sunko kuohari tonne on jäänyt. Minä siihen, että ohhoh niinpä varmaan jäi, ja palasin keittiöön, jossa rouva hihkaisi heti, että hei säähän unohit sen tänne ihan tahallas! :) No ei siinä sitten mitään, supateltiin siellä, että älkää pliis sanoko nyt kellekään, mutta näin tosiaan on, että kuohari menee nyt lavuaariin. Rouva kädenkäänteessä kaatoi lasiin pommacia tilalle ja lähetti takaisin olohuoneeseen. Siellä sitten siemailin pommacia muina miehinä.

Sunnuntaiaamuna kauhukseni bulgarian jugurtti oli loppu. Kuvittelin, että kun näin hyvä on mahameininki ollut jo muutaman päivän, että tuskin tässä mitään. Mies toi jugun sijaan sänkyyn maitoa ja banaania......jotka tulivat ammuksen lailla ylös noin puolen tunnin päästä. Mies veti saman tien vaatteet päälle ja lähti hakemaan kaupasta bulgarian jugurttia. Vedin sitten vielä jugurtinkin ja väkipakolla yhden paahtiksen, mutta kaikki tuli ihan ryöpyllä ulos taas tunnin sisään. Aamupäiväepisodin jälkeen olo kuitenkin helpottui sen verran, että käytiin kävelyllä (jonka aikana mun oli aivan pakko käydä ostamassa mehujää??!!). Kävelyn jälkeen tuli sellainen olo, että itse asiassa voisin ehkä syödä jopa lämmintä ruokaa tänään. Mies teki kana-peruna-sipuli-homejuusto-paistosta uunissa, ja meikä veti sitä sitten puolikkaan lautasellisen! Aivan mahtavaa! Ihan oikiaa ruokaa!!

Mitä tästä opittiin: Rannekkeet toimii, mutta aamu pitää silti aloittaa jugurtilla.

2 kommenttia:

juuri kirjoitti...

Hei, onnea sinulle odotuksesta. Tiesithän, että homejuustoa (ja muita pehmeitä juustoja) ei suositella raskauden aikana - ainakaan kypsentämättömänä.
Itse olen kyllä syönyt pastöroitua feta-juustoa koko raskauden ajan. Homejuustosta en nimittäin tykkää.

nauris kirjoitti...

Karmean kuuloisia nämä sinun oksennusryöppysi ja pitkälle päivään jatkuvat ellotukset. Jaksua ikäviin fiiliksiin!

Juustoasiasta vielä tarkennus:
Kypsentämättömiä juustoja (siis lähinnä tuore- ja homejuustot) ei suositella listeriavaaran takia, PAITSI jos ne on valmistettu pastöroidusta maidosta.

Blog Widget by LinkWithin