maanantai 14. huhtikuuta 2008

Ai niin, unohtu kertoa...

RV 9+0

...että kerrottiin toissa päivänä eli lauantaina myös Miehen vanhemmille. Näillä mun appivanhemmilla on jo 2 lastenlasta ennestään, joten niin supererikoista tää ei enää oo, mutta hyvillään olivat tietty kuitenkin. Olivat jopa vähän jo arvelleetkin jotain tän suuntaista, kun syksyksi oli suunniteltuna pientä yhteistä reissua, mutta me oltiin porukan ainoat, jotka eivät olleet varanneet vielä lippuja. Mahdollisesta pääkaupunkiseudulle muutosta eivät ehkä niinkään hyvillään, mutta kaiketi kuitenkin ymmärsivät, että ihmisten pitää mennä sinne, mistä saavat töitä. Molemmat pitää meitä kuitenkin edelleen jonkin sortin höyrypäisinä idealisteina, joilla ei oo käsitystä tosielämästä, kun Mies meni mainitsemaan, että Espoosta/Helsingistäkin etsitään sitten asunto sellaiselta paikalta, ettei tarvita autoa. "Kuulkaa kyllä te sen vielä joudutte hankkimaan, kun pitää lasta kuskata..." jne. Noh, ittelläni ei ole ajokorttia ideologisista syistä, ja melkosia juttuja pitää tapahtua, että tekisin sellaisia valintoja, että auton joutuisin hankkimaan. Miehen autokieltäymys perustuu taas siihen, että se on yksinkertaisesti maailman huonoin investointi ja lisää kuukausikuluja aivan hervottomasti. Että kun sitä kuitenkin ihan itte saa päättää, missä ja miten asuu, niin mieluummin sitten niin, ettei autoa tarvita. Ja Mieheltä puuttuu myös onneksi se näemmä yllättävänkin yleinen miesgeeni, jonka vuoksi pitää ostaa auto ja yleensä vielä isompi auto kuin olis tarvis.

Mutta joo. Nyt siis molemmat isovanhemmat tietää.

3 kommenttia:

Chaska kirjoitti...

Pakko kommentoida tohon autoasiaan. meillä on kaksi lasta ja kolmas tulossa ja pärjätään loistavasti täysin ilman autoa. Asutaan Espoossa ja meiltä kestää 15 min Helsingin keskustaan. Yhteydet bussilla on tosi hyvät. Lasten päiväkoti on 200 metrin päässä ja lapset kävelee sinne viidessä minuutissa. Ruokakauppaa on kilometri ja myös sinne kävellään. Eli kyllä sitä ilman autoakin pärjää, kun valitsee asuinpaikkansa sen mukaan. Jossain Pohjois-Espoon metsissä vois olla vaikeampaa.

Tiitu kirjoitti...

Onpa kiva välillä lukea odottajasta, joka ensitöikseen ei suunnittele isomman auton hankkimista, kun perheeseen on tulossa uusi puolimetrinen asukki. Tämä ajatuskulku on minusta ihan käsittämätön. On ihan selvä, että kaikkialla Suomessa ei pärjää ilman autoa, mutta harva kolmihenkinen perhe oikeasti kovin isoa autoa tarvitsee.

Ainakin me olemme kokeneet, että helpointa liikkuminen on vauvan kanssa julkisilla ja kantoliinassa. Hankalaksi homma menee siinä vaiheessa, jos rattaiden tai turvakaukalon kanssa pitää jonnekin lähteä säätämään. Mutta mepä asummekin Helsingissä loistavien julkisten liikenneyhteyksien varrella, emmekä toki ole oikeutettuja arvostelemaan muiden valintoja... Vaikka sinällään olenkin samaa mieltä kanssasi siitä, että asuinpaikkansa voi pitkälti itse valita joko niiden hyvien yhteyksien lähettyviltä tai vaihtoehtoisesti kaukana niistä.

Onnellista odotusta!

Elina kirjoitti...

Olette miehenne kanssa todellakin oikeassa siinä, että auto on todella kallis ja turha investointi. Ja jos sellaisen hankita on mahdollista välttää niin loistava juttu!

Me muutimme Helsingistä maalle vähän ennen pikkuisemme syntymää. Oma piha houkutti niin kovasti. Se huono puoli siinä sitten oli, että auto oli hankittava. Olemme 30km päässä Helsingistä, mutta käsittämätöntä on, että täällä ei ole julkista liikennettä oikeesti lähes ollenkaan. Mies käy Helsingissä töissä, joten pakko oli vaan auto hankkia. Yritimme kyllä etsiä uutta kotia liikenneyhteyksien ulottuvilta, mutta eipä sille mitään voinut, että ihastuimme juuri tähän taloon...

Nyt mieheni hakee uutta työpaikkaa, jossa olisi etuna työsuhde auto. Hän sitten sanoi pokkana, että "no hyvä juttu, että sittenhän meillä olisi kaksi autoa ja sinä pääsisit helposti autolla kauppaan."
Hullua miehistä ajattelua! En minä autoa tarvitse kauppareissua varten vaikka vähän matkaa kauppaankin on. Kahta autoa ei sentään tähänkään talouteen tule!

Blog Widget by LinkWithin