maanantai 31. maaliskuuta 2008

Rannekkeet

RV 7+0

Tänään tulivat postissa Sea-band-rannekkeet. Olin lukenut niistä paljon hyvää eri palstoilta, joten torstai-iltana, kun makasin oksusarjan jälkeen valkosena olkkarin sohvalla, pyysin, että Mies tilais niitä jostain. Löytyi kaksi paikkaa, mistä niitä Suomessa saa:
Kauppatorin apteekki
Kirkkotallin apteekki
Torstai-iltana Mies meilasi Kauppatorin apteekkiin, josta vastasivat jo perjantaiaamuna. Ja jo perjantaina päivällä olivat käyneet heittämässä rannekkeet postiin, josta sitten tänään maanantaina Mies kävi ne hakemassa. Hintaa postiennakkokuluineen tuli noin 20 euroa.

Ranteissa nämä ovat olleet nyt noin 2,5 tuntia ja ainakaan tänä aikana ei ole ollut yhtään paha olo. Itse asiassa tuntuu jotenkin hassusti siltä, että maha on jotenkin "rentoutunut". Oon ykäilly niin paljon, että vatsalaukku on ollut melkein koko ajan jonkinlaisessa krampissa, joten ehkä näistä rannekkeista jotain hyötyä on. Kerron kyllä, miten käy. Itse toivoisin tietysti, että nämä hikinauhan näköiset surkeudet palauttaisivat mut takaisin työkuntoon.

Tänään on vielä saikkua. Huomisaamuna meen sinne neuvolaan ekan kerran. Oikeastihan mun neuvola-aika olis vasta ma 14.4., mutta kun soitin sinne viime viikolla ja sanoin, että omalääkäri terveysasemalla oli suositellut, että kävisin siellä vähän aiemmin, niin aika löytyi heti. Tää on siis nyt tällanen bonus-aika, jossa on lähinnä tarkotus jutella, kun on ollu näitä huonoja fiiliksiä. Miehen kanssa sovittiin, että tulee mukaan vasta silloin 14.4.

Nyt tulee ihan gross-osastoa, joten en suosittele, että kukaan lukee:
Oksentelun lomassa oon huomannu erikoisen jutun, nimittäin kun nyt parina päivänä oon alottanu aamun syömällä sängyssä purkillisen bulgarian jugurttia (sitä lohkeavaa maustamatonta jugurttia), niin ekalla yrjökerralla saan sitten kakoa ulos "juustoa". Siis ihan oikeasti jugurtti muuttuu mun vatsahappojen seurassa sellaseksi kumimaiseksi köntiksi, joka muistuttaa lähinnä leipäjuustoa. Aivan SUPERällöä sitten kaivaa niitä pois lavuaarista tai koittaa tökkiä lavuaarin rei'istä eteenpäin. (Oon aina vihannut oksentaa pönttöön, kun se on niin epäergonomisella korkeudella, joten oksua tulee myös nenästä. Lisäksi lähietäisyydeltä pönttö kuitenkin haiskahtaa vähän, vaikka meilläkin se pestään toki säännöllisesti. Niinpä oon aina tykänny mieluummin oksentaa lavuaariin, vaikka sitten joudunkin käsin siirtelemään sattumat pönttöön.)

T:tyylin lähettiläs hikinauhat ranteissaan

14 kommenttia:

T kirjoitti...

Ohhoh, enpä ole moisista rannekkeista ennen kuullut. Toivotaan että toimivat, ja palauttavat sut takaisin elävien kirjoihin!

Tsemppiä ja pystypeukkuja täältä :)

juuri kirjoitti...

uhhuh, kuulostaa kurjalta tuo sun oksuilu. Mutta oletko kokeillut esim. pesuvatiin oksentaa, ettei tukkiudu se lavuaari (eikä tarvi sieltä siivota).

Anonyymi kirjoitti...

Eksyin tänne ihan sattumalta - oon ihan päivälleen sun kanssa samoilla raskausviikoilla : D joten en vaan voinut olla kommentoimatta !

Anonyymi kirjoitti...

Moikka, toimiko rannekkeet myös jatkossa? Näyttää olevan apteekeisa myynnissä muuallakin Suomessa nuo sea band -rannekeet?

Anonyymi kirjoitti...

Olen nähnyt useissa apteekeissa Suomessa ja ulkomailla Sea-Band-ranneketta. Sitä on kahta eri kokoa: pikkulapsille ja täysikasvuisille.

Vaimollani on taipumusta matkapahoinvointiin ja raskauspahoinvointiin. 3-vuotias tyttärenikin voi autossa pahoin. Lääkkeitä ei voi antaa kummallekaan potilaalle, mutta rannekkeet sopii laittaa.

Rannekkeen ansiosta matkanteko on sujunut ilman oksentelua. Vaimon toinen raskaus on pahoinvoinnin suhteen ollut oireeton, kiitos rannekkeiden.

- proviisori

Aliisa kirjoitti...

Joo nää rannekkeet todella pelasti mut. Päivä- ja iltaoksut jäivät sen siliän tien heti, kun aloin käyttää rannekkeita. Aamuoksutkin vähenivät radikaalisti. Ja ruokaa alkoi jopa tehdä mieli. Vedin rannekkeet käteen aamuisin heti sängyssä ja otin pois vasta illalla, kun olin takaisin sängyssä.

Kärsin itse helposti matkapahoinvoinnista, ja olen huomannut, että rannekkeet toimivat hyvin myös esim. autossa mutkaisella tiellä ja lentokoneessa turbulenssissa. Kuvotuksen tunne vähenee selvästi!

Anonyymi kirjoitti...

Mistä näitä ihmeellisiä sea band rannekkeita oikein saa ostaa?

Aliisa kirjoitti...

No tässä blogikirjoituksessahan annetaan linkit kahteen apteekkiin... Ja kommenttien mukaan näitä saisi jo muistakin apteekeista.

Anonyymi kirjoitti...

Rannekkeita saa nykyään melkein kaikista apteekeista. Jos ei ole, niin tilaavat. Tietääkseni on sekä aikuisten, että laseten koot.

Anonyymi kirjoitti...

Googletin, niin ainakin tuolta osoitteesta niitä löytyy.

http://www.sinunapteekki.fi/catalog/advanced_search_result.php?keywords=sea-band

suvi kirjoitti...

Aivan uskomatonta että se ranneke toimii,pitääpä itsekkin koittaa!Vauva lehdestä tämän ranekkeen bongasin.
Voiko sitä pitää yötä päivää ettei teho heikkene?

Henry kirjoitti...

Löytyy monestakin paikasta mut tuolta www.pahoinvointi.fi näyttäis löytyvän halvimmalla, sisältää kulutkin!

Anonyymi kirjoitti...

http://www.pahoinvointi.fi/pages/pahoinvointirannekkeet/tilaa-rannekkeet.php

Anonyymi kirjoitti...

http://www.pahoinvointi.fi/pahoinvointirannekkeet/tilaa-rannekkeet.php

Blog Widget by LinkWithin