perjantai 28. maaliskuuta 2008

It's alive!!!

RV 6+4

No niin, Shrimp on siis elossa. Pää-perä-mitta kokonaiset 6,6 mm ja sykekin siellä väpätti! Ja kuten arvelin, vaikka kalenterin mukaan viimeisistä kerhoista olisi rv 6+2, pari päivää edellä mennään, kun kierto on niin lyhyt. Mitan perusteella siis rv 6+4 ja laskettu aika siis 17.11.2008. Ja alkioita on siis vain 1 kpl eikä 2 tai peräti 3, niinku viime yönä näin unta... :D

Tätä ennen tapahtunutta:
Menin torstaiaamuna lääkäriin ja sain saikkua kuun loppuun eli maanantai 31.3. vielä saikkupäivä. Ei nimittäin ruuat oikein pysy sisällä ja nukuttaa+paleltaa ihan perkeleesti. Aika nopiasti alkaa voimat ehtyä, kun ei muutamaan päivään syö. Koko ajan on ihan pyörryttävä ja heikottava olo. Viimeksi söin lämpimän ruuan viime viikonloppuna ja nyt on sentään jo perjantai. Mies on jo useamman aamun ottanut aamulla "tilauksen" ja toimittanut sänkyyn. Sain vinkkejä, että kannattaa syödä jotain, ennenku nousee sängystä, ja näemmä siitä tosiaan on apua. Mies nousee eka, tekee puolukkapirtelön ja tuo sänkyyn. :) Se on kyllä ihana mies tämä mun Mies. Tykkään siitä taas vaan enemmän ja enemmän. :) Miehen pakottamana menin sinne lääkäriinkin, kun keskiviikkoiltana märisin täällä, kun ahisti fyysisesti ja henkisesti niin paljon. Ja siellä lääkärissäkin sitte pääsi märy, ja lääkäri sitten suositteli, että jos soittaisin vielä samana päivänä neuvolaan ja pyytäisin, että saisin käydä siellä juttelemassa jo vähän aikaisemmin. Neuvolaan sainkin jo ylimääräisen ajan jo tiistaiksi.

Tää raskaana oleminen on kyllä yllättänyt niinku noin henkiseltä puolelta. Pahoinvointiin saatoin jo varautua etukäteen, mutta tämä aivan hämärä fiilis, että mut on kaapattu ja mulle tehdään suurin piirtein jotain "kokeita", kyllä yllätti. Mies jotenkin näkee tän kaiken paljon kirkkaammin ja sanoikin jotenkin niin hienosti, että eihän sulla voikaan olla mitään välineitä käsitellä näitä kaikkia oloja, kun tää tapahtuu sulle ekan kerran ja on aivan uutta. Että nyt vaan päivä kerrallaan ja kyllä ne olot varmasti muuttuu vielä tuhat kertaa. Ja että Miehestä ittestään tää on vaan aivan ihanaa ja vaikka mää kuinka paljon friikkailisin, niin Mies on tukena.

Paljastin tän sähköpostitse mun esimiehillekin, kun paljastunut se olis siitä lääkärintodistuksesta kuitenkin (siinä lukee syynä "raskausoksentelu"). Molemmat (perheelliset) miehet olivat aivan ihania ja laittoivat tosi tsemppaavia viestejä. Tää varmasti helpottaa mun oloa, kun ei tartte mitään epämäärästä selitellä, jos en kykene lähtemään junaan vaan pidän kotityöpäivän.

Kiitos muuten tsemppikommenteista edelliseen viestiini. Nauris antoikin kaikille raskaana oleville varsin osuvan mielialaennusteen:
"Odotettavissa vaihtelevia tuulia, ajoittainen mielenkuohunnan nopeus voi olla 23 metriä sekunnissa. Itkukuuroja esiintyy äkillisestikin. Alakulovaroitus on voimassa koko maassa."

Tällä ennusteella eteenpäin! :)

1 kommentti:

Sanna kirjoitti...

Onnittelut pikkuisesta ja sykkeestä =) Mulla on la kuukautta aiemmin ja nyt rupeaa tuntumaan siltä, että elämä voittaa. Väsymys ja pahoinvointi helpottaneet ja mielikin hieman parempi. Onneksi aurinko paistaa ja virkistää mieltä.

Blog Widget by LinkWithin