lauantai 19. tammikuuta 2008

Siis odotetaanko vai ei??

Perjantainen ultralääkäri tosiaan sanoi, että pitäisi odottaa yhdet kuukautiset, jotta voidaan aloittaa "puhtaalta pöydältä". Kuitenkin esim. täällä sanotaan, että jos ei tehty kaavintaa, verinen vuoto on loppunut eikä ole mitään kipuja, niin ei ole estettä yrittää raskautta. Täällä sanotaan, että uutta raskautta voi yrittää heti yksien kuukautisten jälkeen.

Mieli tekisi tietty yrittää saman tien uudestaan. Mutta mitään järkeähän siinä ei ole, jos "paikat ei ole valmiit" ja sitten sekin menee siksi kesken.

Eli siis...?

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on ollut useita keskenmenoja (ja kun en ole niistä julkisesti puhunut, kommentoin anonyymina, sori). Aina ollaan noudatettu tuota yhdet menkat ennen uutta yritystä - paitsi nyt viimeksi. Ehdin olla raskaana ehkä just ja just rv 5 asti, tein siis pari himmeää plussatestiä. Sit tuli keskenmeno, joka oli kivuton ja vuotoki loppui viikossa. En käynyt edes lääkärissä. Ei jaksettu olla kovin tarkkoja sen jälkeen ja tulin yllättäen heti uudestaan raskaaksi, aiemmin on menny aina puolisen vuotta. Nyt olen pian jäämässä äitiyslomalle :)

Kuitenkin lääkärit on mulle sanonu, että jos heti tulee raskaaksi, keskenmenoriski on suurempi kuin jos oottaa ne yhet menkat. Toki tollasessa alkuvaiheen keskenmenossa siit ei oo täyttä varmuutta, koska eihän monet naiset edes tajua saaneensa keskenmenon, jos menkat ehtii olla vain muutaman päivän myöhäs...

Sinuna odottaisin, mut tiedän, kuinka hirvittävän ahistava on jokainen lisäodotuspäivä odotuksen odotuksessa. Jaksamista!

Moxie kirjoitti...

Meillä ei odotettu keskenmenon jälkeen yhtiä menkkoja vaan aloitettiin yritys samantien. Jälkitarkastuksessa sitten kohdussa näkyi jotain ja lääkäri ei osannut sanoa olisiko juuri alkanut raskaus vai jotain km:sta jäänyttä materiaalia. Suuttui että juuri sen takia pitäisi ne yhdet kk:tiset odottaa (vaikka itse oli sanonut että voi aloittaa heti yrityksen) no menkat alkoivat sitten jonkin ajan kuluttua ja seuraavassa ultrassa ei kohdussa näkynyt enää mitään eli loppujen lopuksi ei ollut mitään vikaa siinä että aloitettiin yritys heti. Olen käsittänyt että keskenmenon jälkeen raskautuminen on helpompaa kun kohdun limakalvot ovat herkemmät ottamaan munasolun vastaan mutta toisaalta limakalvot ovat niin ohuet että alkio ei välttämättä kiinnity tarpeeksi hyvin.

nauris kirjoitti...

Mulla on ollut yksi keskenmeno, ja kun kävin ultrassa varmistamassa, ettei kohdussa ole mitään jäämiä, lääkäri sanoi asiaa kysyessäni, että uuden raskauden yrittämisen voi aloittaa heti. Sitä ennen hän oli todennut, että kohdun limakalvot ovat ehjät ja että kaikki tarvittava on tullut ulos.

Jostain luin, että keskenmenon jälkeen on tosiaan tavallista todennäköisempää tulla raskaaksi, koska elimistössä on valmiina raskaushormoneja. Me ei pidetty keskenmenon jälkeen taukoa yrittämisessä, mutta raskaaksi tulin vasta reilua puolta vuotta myöhemmin.

Anonyymi kirjoitti...

Itse tulin raskaaksi kaksi viikoa keskenmenosta. Kun tuskailin lääkärille, miten vauva kestää olemattomilla limakalvoilla, lääkäri vastasi, että turha sitä on murehtimaan. Luonto hoitaa asian. Ja niin se hoitikin, loppuun asti ja saimme kolmannen lapsemme...olemattomilla kalvoilla ; )

heini kirjoitti...

Mulle tehtiin keskenmenon jälkeen kaavinta, ja odotettiin sit vielä ne yhdet kuukautiset. Mulle oli sanottu, että kannattaa odottaa, koska kuukautisissa kohtu voi vielä "puhdistaa" itse itsensä. Niin taisi käydäkin, koska ne kuukautiset oli kyllä maailman runsaimmat. Mut en tiedä, vaikuttiko toi kaavinta jotenkin asiaan. Olin ihan tyytyväinen, et odotettiin, kun ne kuukautiset oli niin hurjat (jos ei oltais odotettu, niin olisin varmasti miettinyt, et oliko taas keskenmeno).

Tulin heti sitten niiden yksien kuukautisten jälkeen raskaaksi uudestaan

Blog Widget by LinkWithin